Benvingut@!

Aquest és el meu bloc, un espai on hi trobareu algunes reflexions que faig en veu alta i aquells temes que, per algun motiu o altre, he volgut compartir. Fa temps que ho volia fer. No us passa que de vegades teniu ganes de dir la vostra i no sabeu on fer-ho? Per aquest motiu he decidit obrir un bloc, on dir la meva. » Seguir llegint

Gràcies per la teva visita.
 

Què penso de




El treball i la riquesa:

Redistribuir el treball i la riquesa
En plena voràgine per la competitivitat i el creixement econòmic, l’oligarquia econòmica ens veu a la classe treballadora com a recursos que vivim per treballar i tant els hi fa en quines condicions vivim. Els que no són productius o necessaris, són engolits pel sistema i apartats de la maquinària, condemnats a malviure subvencionats i agraïts: l’atur condemna a l’exclusió social.
» Seguir llegint →
Les motxilles escolars:

Motxilles escolars mida industrial
Us heu preguntat alguna vegada si el vostre fill ha d’anar carregat amb una motxilla tan pesada? Les motxilles escolars arriben a triplicar el pes recomanat pels especialistes.
Pareu-vos un moment davant de la pila de llibres, llibretes, carpetes, material escolar i, no us deixeu l’ordinador portàtil; això si no coincideix amb educació física. Agafeu la bàscula i peseu la motxilla dels vostres fills.
» Seguir llegint →
La taxa de guals:

Tots guals però no iguals
Si tens cotxe i no tens plaça de garatge ja et pots oblidar d’aparcar a prop de casa i estàs condemnat a fer cent voltes per trobar un lloc. Tenir cotxe acaba comportant la compra o el lloguer d’una plaça d’aparcament, i clar!, a pagar un gual.
La majoria de municipis tenen una normativa per regular l’aprofitament de l’espai públic per l’entrada i sortida de vehicles a través de les voreres, el que coneixem com a taxa de guals.
» Seguir llegint →
L’esport en edat escolar:

Foment de l’esport des de l’àmbit públic
La activitat esportiva es relaciona amb uns valors inherents a l’esport però en moltes ocasions queden relegats per les ànsies competitives i engolits per la consecució de resultats. Quan es tracta de nois i noies en edat escolar sorgeix la problemàtica entre practicar una activitat esportiva o un esport de competició, disjuntiva que acostuma a ser oposada i excloent.
» Seguir llegint →
els deures escolars:

Mama! Papa! Tinc deures!
Quan es tracta de la conciliació de la vida personal i familiar ens oblidem dels més petits. També ells han de gaudir del temps de lleure per jugar, fer altres activitats, relacionar-se amb altres infants o estar amb la família. T’has preguntat quan s’acaba la jornada d’un infant?
» Seguir llegint →
Les Retallades a l’escola:

L’educació NO és un retallable
El Govern de la Generalitat de Catalunya i el Ministeri d’Educació de l’Estat han fet un nou pas en l’assetjament a l’educació pública. Noves mesures contra el sistema educatiu amb més retallades que afecten tant les condicions laborals dels docents com les condicions d’aprenentatge dels infants i joves.
» Seguir llegint →
La capitalitat de sant Feliu:

A Sant Feliu? Què! Com! On!
En moltes ocasions recorrem al tòpic, que em disculpi qui encara s’ho cregui, sobre la capitalitat de comarca de la nostra ciutat. Ens afalaguem les oïdes quan ens referim a Sant Feliu com a la capital del Baix Llobregat, como si per sí sol aquest títol volgués dir quelcom. La realitat és que fa molt de temps que la nostra ciutat va deixar de ser un referent per a les ciutats veïnes.
» Seguir llegint →
La continuïtat a la pública:

Continuïtat en el model educatiu públic
Escollir escola per primer cop per a un fill o una filla és cada any un mal de cap per a centenars de famílies. Disjuntiva en la que també es troben els alumnes de l’escola pública que finalitzen l’etapa de primària. Nois i noies de 12 anys que un cop finalitzada aquesta etapa han d’escollir un nou centre per continuar els seus estudis i passar un procés de preinscripció i baremació per accedir a l’ESO.
» Seguir llegint →
Les Pilones de ferro:

Danys col·laterals de les pilones a la via pública
En els darrers anys hem vist com a la ciutat han proliferat les pilones de ferro a la via pública. Aquests elements s’han utilitzat indiscriminadament com a element dissuasori contra l’estacionament incívic a les voreres, com a protecció de l’espai d’entrada i sortida de vehicles en guals o per delimitar l’espai dels contenidors; tot Sant Feliu n’està ple.
» Seguir llegint →
La Sanson i Collserola:

L’oblidada Creu d’Olorda
En arribar a Sant Feliu el primer que ens sorprèn és la visió de la fàbrica de ciment emergint imponent sota el Puig d’Olorda. Aquest cim conegut com “la Creu”, per la immensa creu que el corona, aixeca els seus 436 metres per damunt de la ciutat de Sant Feliu.
» Seguir llegint →
Les zones de càrrega:

Conciliació de la càrrega i descàrrega a la ciutat
El desenvolupament de les ciutats es fonamenta en l’activitat comercial, motor del creixement econòmic, social i demogràfic. Un dels aspectes de l’activitat comercial és que comporta la necessitat d’habilitar espais per al trasllat de mercaderies.
» Seguir llegint →
Els uniformes escolars:

Sexisme a l’escola. Eduquem en (des) igualtat?
Dos mesos des de l’inici del curs escolar i la irrupció de l’uniforme a l’escola pública ha quedat desplaçat per les retallades i exclòs dels debats polític i públic sense haver valorat les repercussions socials i educatives que comporta. Enguany l’escola pública Màrius Torres de l’Hospitalet s’ha convertit en la primera escola catalana que obliga als alumnes a anar a classe amb uniforme.
» Seguir llegint →
La llengua a l'escola:

El PP carrega contra el model lingüístic a l’escola
Quant difícil em resulta comprendre els atacs rabiosos del PP“c” contra tot el que faci olor a catalanitat. Des de fa uns quants anys suportem una morbosa intolerància contra Catalunya, un descrèdit al que ens sotmeten des de fa temps des de fora i dins del país. EL PP practica una guerra de guerrilles en què de mica en mica va minant la paciència dels catalans i catalanes i on, fins i tot, aquells que han mantingut posicions menys nacionalistes...
» Seguir llegint →
Els Camins escolars:

Prou d’obres als camins escolars
Centenars de nens i nenes van amunt i avall pels carres de Sant Feliu, de casa a l’escola i de l’escola a casa. La seguretat des nens i nenes ha de ser una de les prioritats de l’ajuntament i, per tant, cal prendre les mesures necessàries per aconseguir que el seu trajecte a peu sigui el més segur possible.
Les darreres setmanes s’han realitzat obres a la via pública al voltant d’alguns dels centres escolars de la ciutat. Obres que no han causat cap incident, però...
» Seguir llegint →
L'Estació del tren:

Salvem l’Estació del Tren de Sant Feliu
Des de fa alguns mesos quan agafo el tren al matí em pregunto què serà de l’Estació quan s’aprovi el projecte de soterrament de les vies. En alguna improvisada xerrada a peu d’andana mentre no arriba el tren, ho he comentat amb altres companys i companyes, i la meva sorpresa ha estat que a mesura que parlava amb uns i altres la gent no sabia que l’Estació serà enderrocada: qui ho ha decidit?, quan s’ha informat?, per què?, no es pot fer res per evitar-ho?
» Seguir llegint →
El Parc Nadal:

Reviu el parc Nadal
Fa fred i vol ploure. Avui és una d’aquelles tardes d’hivern en què un no té ganes de fer gaire bé res. La pluja, el fred, els dies curts, els arbres sense fulles; tot plegat em fa pensar en el parc Nadal.
Aquest matí quan he passat pel parc, m’he quedat mirant-lo una estona. Feia olor a tristesa, melancolia; nostàlgia d'un temps passat. No fa gaires anys era l’enveja d’altres municipis de la comarca:...
» Seguir llegint →
Les plaques franquistes:

Per uns carrers lliures d’un mal son
Quatre anys després que la plataforma Ciutadania.cat sol·licités la retirada dels elements amb simbologia franquista que encara perduren a Sant Feliu de Llobregat, l’Ajuntament no ha fet cap pas. Entre els elements que encara avui estan als carres de la ciutat, hi ha les plaques a les façanes amb el jous i les fletxes dels habitatges de l’antic Ministerio de la Vivienda.
» Seguir llegint →
La font de la Plaça de la Vila:

Hi havia una vegada una font...
Hi havia una vegada a la capital de la comarca, una plaça amb una font. Durany anys, plaça i font van anar unides al teixit social de la ciutat, lloc de trobada i de relació entre veïns i veïnes. Aquest indret al bell mig de la vila complia una funció de relació social i era també espai de passeig i d’esbarjo.
» Seguir llegint →

Escrits relacionats: